[ Start ] [ Valpsidan] [ Kennelns historia ]  [ Vägbeskrivning ] [ Om Borderterriern ] [ Rasstandard ] [ Bilder ] [ Länkar ] [ Smått & Gott ]

Historia om Vår Kennel!

Någon gång i början av nittiotalet skapades Kennel Vänerön. I början var det hunden Mini (Hottentot Discover) som aveln grundades på. Det hela blev så lyckat att aveln fortsatte med Mini och idag är flera av våra hundar på något sätt relaterade till honom.

Våra hundar har alltid fötts upp på så sätt att jakt, exteriör och personlighet har premierats vid aveln. Våra hundar testas för bl.a. gryt och vi har som mål att åtminstone testa en hund i varje kull för godkänt grytanlagsprov.

Vi har sedan kenneln startat, utbildat 3 av våra hundar till räddningshundar varav Mini var den första. I början var det mycket bruks och lydnad som hundarna användes till. 

Hundarna har också använts till Agility. Att de funkar bra till denna sporten kan man se om man tittar på resultaten i Agility SM. Man ser att flera olika borders är högt placerade. Jag mins en gång när jag gick en agility kurs...  På avslutningen av kursen var det en tävling mellan de inblandade. Mini vann, han slog alla hundar, även de stora!!!

På senare år är jakten något som blivit mer intressant. Vi jagar allt ifrån älg till räv, hjort, hare och rådjur. De används då till bl.a. drev vilket de, av vissa jägare, anses passa mycket bra till. Det är vanligt att de driver från 10-30 minuter innan de kommer tillbaka. 

Det var lite om oss...

 

 

 
SKRIV GÄRNA NÅGRA RADER I GÄSTBOKEN  :)


Uppfödare

Ingela och Lars-Erik Notäng 

Datthuset 1
542 91 Torsö
Sverige

Tfn:   0501-211 42
Mob: 070-9521225

Email: ingela@notang.com


Webmaster Jonis Notäng
Email:
jonis@notang.com